STOER - kunstproduct.nl

 
 

.... Klei en Kunstzin

Het is het handgevormde en - gedecoreerde servies met de naam STOER wordt gemaakt door Ria Smid.


Het servies is ontstaan uit glazuur- en structuurproefjes die werden gemaakt voor het grotere werk, beelden van klei. Lees het waar de inspiratie vandaan komt hier onder Kunstzinnen.


Klei ... daar begint het mee. Vormen, decoreren, afwerken, drogen, bakken ...afkoelen en blij dat er niets is gebarsten in de oven. Dan een kleur kiezen, kleur bekennen, om te gaan glazuren. Glazuur, mat zijdeglans of hoogglans? Een serie of een eenling, bij de vorm en grootte aanpassen. Piment, engobe, oxide of glazuur. Weer allemaal afwegingen. En dan opeens klopt het!


Elementen ... de onderdelen uit een handgevormd servies zijn verschillend van dikte, decoratie en afwerking. Afgewisseld met een matte en zijdeglans transparante glazuurlaag.

Borden, de ovale schaal, schalen en schaaltjes, kommen, mokjes, voor thee koffie of wijn.


De decoraties bestaan veelal uit de spiraal, soms een (harte) labyrinth, teksten ‘later is a lang begonnen’, de zeester en visjes, bloemen en kruiden. De onderzijde heeft een bolle kant, met zijn eigen ‘landschap’, de kwelders van het Gronings Wad. Geen voetje, de vormen kiezen hun eigen balans. Wel is er een schotel die onder alle kommen past. Alle vormen zijn verschillend, dus uniek.

 

STOER keramiek servies - handgevormd door Ria Smid

Kunstproduct.nl is het kunst-ambacht van www.RiaSmid.nl Deksels, Praktijk voor levenskunsten - kvk 02032653 -  Contact via info@kunstproduct.nl of  M. 06-53762584

Kunstproduct.nl staat op de (vis)markt: STOER...ligt in de (musea-)winkels,

...verkoopt in de galerie en het atelier aan huis en ... exposeert.

STOER is het AMBACHT van Ria Smid het hand-gevormde en -gedecoreerde servies dat al vele harten voor zich heeft gewonnen; te koop ‘aan huis’ en in de Musea-winkels


Heb jij een prachtige winkel waar STOER in de verkoop past? Laat het me maar weten.


Neem een kijkje in de Agenda of bekijk de Foto’s op deze website.


Volg STOER op FACEBOOK

OPEN THUIS
atelier open
VOEL JE WELKOM